In het nieuws

Drivetheplanet.com is niet alleen via de website of mobiele telefoon te volgen.

Elke dinsdag was onze column te lezen in de ‘Spits’.

02-12-04 Interview met Daphne van Goedemorgen Nederland over ons boek “Bestemming Beijing”!

04-12-03 interview Tianijin Daily – http://www.china.org.cn/english/Life/81600.htm

03-12-03 Telefonisch interview voor Radio M vanuit onze eindbestemming Beijing!

03-12-03 Paginavullend artikel in de ChinaDaily! Wil je dit artikel nalezen, kijk dan op: www.chinadaily.com.cn

02-12-03 Nieuwe update van onze expeditie in de Autoweek in een artikel van vier pagina’s.

25-11-03 Drivetheplanet op de televisie!
In een uitgebreid item op SBS6 Hart van Nederland worden de beelden van de reis door China getoond!

07-11-03 Drivetheplanet op de televisie!
In een uitgebreid item op SBS6 Hart van Nederland worden de beelden van de reis door Pakistan getoond!

03-11-03 Nieuwe update van onze expeditie in de Autoweek in een artikel van drie pagina’s.

13-10-03 Drivetheplanet op de televisie!
In een uitgebreid item op SBS6 Hart van Nederland worden de beelden van de reis door India getoond!

17-09-03 Nieuwe update van onze expeditie in de Autoweek in een artikel van vier pagina’s.

08-09-03 Live telefonisch interview voor BNN, Weg met BNN vanuit Shimla, India

07-09-03 Gefilmd door StarNews, de grootste Indiase televisiezender, in Shimla, India

31-08-03 Live telefonisch interview voor Radio M vanuit Himachal Pradesh, India

30-08-03 Drivetheplanet weer op de buis!

In een 3,5 minuten durend item in SBS6 Hart van Nederland zijn de beelden vertoond van onze reis door Iran en Pakistan. Tevens is ons bezoek aan SOS-Kinderdorpen in Lahore/Pakistan in beeld gebracht!16-08-03 Drivetheplanet op de televisie!
In een 3,5 minuten durend item op SBS6 Hart van Nederland worden de eerste beelden van de reis, in dit geval door Turkije en Iran, getoond!

12-08-03 Uitgebreid artikel over de SMS&WIN actie van Go-Tan voor SOS-Kinderdorpen, geinitieerd door drivetheplanet.com op www.marketingonline.nl

08-08-03 Artikel over actie van Go-Tan voor SOS-Kinderdorpen, geinitieerd door drivetheplanet.com op www.adformatieonline.nlHet Aziatische foodmerk Go-Tan en SOS-Kinderdorpen slaan de handen ineen met een sms & win-actie ten bate van het wereldwijde werk van SOS-Kinderdorpen.
Deze kinderhulporganisatie vangt kinderen op die er helemaal alleen voor staan en geeft ze een nieuw thuis in hun eigen land. Acht ¡¦tien weeskinderen vormen samen met een (beroeps)moeder een nieuw gezin in een eigen huis, onder het motto: ‘want ieder kind verdient een thuis’. Ook voor Go-Tan is ‘familie’ erg belangrijk. Samen met de familie aan tafel genieten van de maaltijd, is dan ook een echte Oosterse traditie.
Vanaf eind augustus krijgen een aantal kroepoekvarianten van Go-Tan een sticker met een sms & win-actie. De sms-er maakt kans op Go-Tan producten. De actie loopt tot en met december 2003 en alle opbrengsten komen ten goede aan het werk van SOS-Kinderdorpen

24-07-03 Reisverslag van 3 pagina’s in de Autoweek

21-07-03 Live telefonisch interview voor Radio M vanuit Erzurum, Turkije

21-07-03 Groot artikel in een drogisterij blad

20-07-03 Groot interview in One Magazine

04-07-03 Live telefonisch interview voor Radio M vanuit ¡¦tanbul met Catrien Straatman!

17-06-03 Live telefonisch interview voor Radio M vanuit Meteora, Griekenland

31-05-03 Live verslag van de expeditie op Yorin FM vanaf het circuit van Monaco!!

28-05-03 Ruime aandacht voor de expeditie op www.total.nl

26-05-03 Groot artikel in de Autoweek

17-05-03 Drivetheplanet op de televisie: Vertrek van drivetheplanet op SBS6 Hart van Nederland

17-05-03 Artikel in de Spits over de expeditie en de column die we gaan schrijven!


lees het artikel hier:www.spitsnet.nl

15-05-03 Fotoshoot en interview voor One Magazine!

15-05-03 Drivetheplanet met brandweer van Zeist op Slotstad TV en de kabelkrant.

16-04-03 Drivetheplanet geinterviewd door Keverwereld Magazine

01-04-03 Drivetheplanet.com artikel in SOS-kinderdorpen bulletin!

29-03-03 Drivetheplanet artikel in vct2 club magazine!

28-03-3 TV programma ‘Utrecht Centraal’ van RTV Utrecht.

De show werd gepresenteerd door Catrien Straatman en werd uitgezonden op vrijdag 28 maart om 18:40 en daarna de hele nacht elk uur herhaald. In de show hebben we het uitgebreid gehad over SOS-kinderdorpen, de reis, de route en wat er allemaal bij de voorbereidingen van een expeditie komt kijken. Lees meer op de dagboekpagina.


28-03-03 Te gast in talkshow van Radio M!

Vrijdag 28 februari waren we te gast in de talkshow ‘De stem van M’ van Radio M. De show werd gepresenteerd door Catrien Straatman. In de show hebben we het uitgebreid gehad over SOS-kinderdorpen, de reis, de route en wat er allemaal bij de voorbereidingen van een expeditie komt kijken

15-05-03 Uitgebreid artikel voor vertrek in Spits!

In een oud busje van A naar B

door Sigrid Stamkot

De koffers staan gepakt, de voorbereidingen zijn getroffen en de benzinetank zit vol. Vooral dat laatste is erg belangrijk als je bedenkt dat Elles Albering (28) en Michel van Velde (30) uit Utrecht vandaag met een oude Volkswagen Campervan van Amsterdam naar Peking vertrekken. Zeven maanden en 35.000 kilometer verder hoopt het stel met hun zevenentwintig jaar oude busje Peking binnen te rijden. “We gaan letterlijk van A (Amsterdam) naar B (Beijing/Peking)!” lacht Elles.

Goed doel

Het begon allemaal met de aankoop van het witte karakteristieke vervoermiddel. Michel had al eens met een dergelijk mobiel door Australië gereisd. Eenmaal terug in Nederland, wilde hij zich ook hier in zo’n busje voortbewegen. Nu, ruim een jaar later, staat de vierwieler bepakt en bezakt klaar voor zijn reis. “Voordat we aan het hele ritueel van huisje, boompje, beestje beginnen, willen we nog eens de wereld rond”, verklaart Elles. “Daarnaast willen we ook nog eens iets doen voor het goede doel.”

Beide zaken gecombineerd, leverde deze reis op. Gesponsord door verschillende bedrijven hoopt het reislustige stel zoveel mogelijk publiciteit voor SOS Kinderdorpen te krijgen. Een bewuste keuze: “We staan volledig achter de filosofie van de instelling”, legt Elles de keuze uit. “Zij gaan uit van de opvatting dat ieder kind recht heeft op een thuis en proberen voor wezen een zo normaal mogelijke gezinssituatie na te bootsen, om zo een stabiele basis te bieden. Wij hebben beiden ook een stabiele basis van huis uit meegekregen en vinden dat erg belangrijk.”

En dus reizen de twee via Frankrijk, Italie, Griekenland, Turkije, Iran, Pakistan, India en China naar hun eindbestemming, onderwijl kinderdorpen van de instelling bezoekend en in de hoop een reeks gekke dingen te beleven. “Iedere week schrijven we een column in Sp!ts over onze avonturen. Daarnaast filmen we voor SBS6. Dan is het wel zo leuk als we ook gekke dingen meemaken, en niet alleen maar bekendstaan als dat stel dat steeds kinderdorpen bezoekt!” vindt Michel. Om dat te voorkomen, zoekt het tweetal het avontuur ook daadwerkelijk op; zo zijn ze bezig om te regelen dat ze in hun oude busje over het circuit van Monaco mogen crossen en hopen ze de zus van de Dalai Lama te ontmoeten.

Spanning

“Het wordt een waanzinnige ervaring”, geniet Michel alvast. “Veel mensen vragen aan ons waar we aan beginnen. Als we eenmaal alles hebben uitgelegd, vragen ze steevast of ze mee mogen!” Het zou in principe kunnen: het busje is uitgerust voor vier personen, maar met z’n vieren op acht vierkante meter wordt wellicht wat al te krap. Toch verwachten de twee, nu anderhalf jaar samen, geen problemen in hun kleine huis op wielen: “We hebben al de ultieme test gehad: de voorbereiding! Het is moeilijk om als het economisch slecht gaat, sponsors binnen te halen en alles tot in de puntjes te regelen. Dat heeft voor behoorlijk wat spanningen gezorgd, maar we hebben ons er glansrijk doorheen geslagen. Leven op acht vierkante meter moet nu ook wel lukken!”

Interview Carp

Vrijdagmiddag 17 januari was het dan zover. Ons eerste interview voor het tijdschrift Carp stond op de agenda. We hadden afgesproken op het kantoor van Carp in Amsterdam Sloterdijk. Samen met Nienke Ledegang van de redactie besloten we een kroegje op te zoeken. Het klikte meteen en we kletsten over de reis, hoe het is om te werken bij Carp en natuurlijk over onze reisplannen. Onder het genot van een drankje bij de enige kroeg in de buurt, kregen we de ene na de andere vraag op ons afgevuurd. Echt te gek! Van te voren waren we best zenuwachtig. Wat voor vragen kun je verwachten, wat wordt de insteek van het interview? Maar uiteindelijk leek het meer op een gesprek met een van je vrienden die alles over de reis wil weten. Anderhalf uur later namen we afscheid en trots als we waren besloten we ons eerste interview te gaan vieren in onze hometown, Utrecht. Hieronder kun je het interview lezen!

Het interview

Je baan opzeggen om in een oud busje de halve wereld over te gaan rijden. Ze zijn er nog, de avonturiers. Maar de moderne wereldreiziger is niet gek. Die zoekt sponsors en laat zijn baas meebetalen.

Michel van Velde (30) vertrekt eind april met zijn vriendin Elles Albering (28) in een volkswagenbusje naar china: ‘met je blote billen op het strand liggen, dat hebben we wel een beetje gezien. Ik reisde eerder al twee jaar en Elles heeft een jaar gereisd. Wat we nu gaan doen is anders.’ Michel en Elles willen iets voor anderen betekenen. Maar, zegt Elles: ‘Wat je uiteindelijk ook gaat doen, het moet wel bij je levensstijl passen. We werken in de telecombranche en hebben allebei een commerciele achtergrond. Dus hebben we onze reis projectmatig benaderd. We hebben een leuk plan bedacht, er een goed doel bijgezocht. sponsors aangeschreven en geprobeerd media-aandacht te genereren. Drie voordelen: we laten zien wat we kunnen, we betekenen iets voor anderen en kunnen een reis maken.’

Michel en Elles laten niets aan het toeval over. Zo besloten ze pas na een aantal gesprekken met verschillende instanties voor welk goed doel ze hun reis, die de naam drivetheplanet.com kreeg, zouden maken. met SOS-kinderdorpen klikte het. Michel:’we staan helemaal achter hun filosofie, “een kind verdient een thuis”. Het mooie aan SOS-Kinderdorpen is dat zij een gezinssituatie nabouwen die langdurig is. Zelfs als een kind 16 is en op kamers gaat, is er in zijn “ouderlijk huis” nog een kamer of logeerbed voor hem.

Hun enthousiasme is zo groot dat de opzet van de reis, aldus Michel en Elles, ‘een beetje uit de klauwenis gelopen”. Inmiddels zijn ze twintig tot dertig uur per week bezig met de voorbereiding. Ze voeren gesprekken met mogelijke sponsors en een bedrijf is bezig met een professionele website, zodat de thuisblijvers via www.drivetheplanet.com op de hoogte kunnen blijven van de vorderingen van het tweetal. Ze onderhandelen zelfs met verschillende zenders over een televisie programma. Elles: ‘Je moet iets unieks doen om op te vallen.’

Ambitie kan de twee niet ontzegd worden, maar zijn ze niet te optimistisch? Menig stel heeft na twee weken Kreta al gillende ruzie, je moet stevig in je schoenen staan om samen acht maanden in een campertje door landen als Iran, Pakistan en China te reizen. ‘Dat het nu zo goed gaat tussen ons – want het gaat echt super – geeft mij genoeg vertrouwen voor onderweg’, zegt Elles. ‘We vullen elkaar goed aan, dat zal onderweg ook van pas komen. Michel is een echte alfa, ik een beta. Dat is onze kracht.’

Natuurlijk was de nauwe samenwerking wel wennen, geven Michel en Elles toe. ‘Hadden we discussies over de acgtergrondkleur van de website.’ Inmiddels zijn ze gewend alles samen te doen. Michel:’ Je leert elkaar op een andere manier kennen, dat is erg leuk.’

Het moet gezegd, de zitten er ontspannen bij met zijn twee$B!&(B. Baan opzeggen, geen centje pijn. Huis achterlaten, geen probleem. En dat ondanks de tegenvallende economie. ‘Klopt. maar wij hebben het omgedraaid’, zegt Elles. ‘Het gaat slechter met de telecombranche. En als je, zoals ik, het idee hebt dat er in wereld meer is dan telecom, dan is dit misschien wel het juiste moment om eruit te stappen.’

‘Het zal ons uiteindelijk ook verder brengen’, denkt Michel. ‘Als we deze reis volbrengen, hebben we een schat aan contacten en interessante netwerken. Bovendien hebben we dan geleerd hoe je een idee kunt omzetten in een plan en hoe je dat vervolgens kunt verkopen. we pakken dit heel bedrijfsmatig aan. Moet ook, het is geen geintje meer.’

Toch speelt de economische teruggang ze wel een beetje parten. ‘Het is lastig om fondsen te werven’, vinden de twee. ‘Twee jaar geleden hadden we de financiering van de reis – apparatuur, visa’s, de bus – allang rond gehad. Nu kunnen we nog wel wat sponsors gebruiken. Toch verwachten ze dat dat wel goed komt. ‘Bedrijven die ons steunen, krijgen er iets voor terug. We hebben een actieve website, we krijgen misschien een reality-achtig tv-programma en er komt een sms-dienst. Het is niet zomaar een reis’, zegt Michel.

Drivetheplanet.com was ook te volgen via: