Drive The Planet

Breng een goed doel in de publiciteit. Dat was de basis van deze unieke expeditie drivetheplanet.com.

30.000 kilometer van Nederland naar China in een Volkswagen oldtimer. Velen dromen ervan, velen verklaren ons voor gek. Toch hebben we het gedaan.. voor SOS-Kinderdorpen! Op 17 mei zijn we vertrokken en op 27 november reden we Beijing in! Dagelijks hebben we onze avonturen en belevenissen op deze site bijgehouden!

Michel van Velde & Elles Albering

Laatste nieuws

Bestemming Beijing is nog te verkrijgen via Bol.com:

Het boek ‘Bestemming Beijing’

Na de expeditie werden we gevraagd een boek te schrijven. Ons boek ‘Bestemming Beijing’ is, na een tijd in de boekwinkel te hebben gelegen nog te vinden via Bol.com! Alle avonturen bij elkaar in een prachtig boek! Meer dan 300 pagina’s inclusief foto’s met nog nooit eerder gepubliceerde verhalen. Zo schrijven we over onze hilarische ontmoeting met de Daila Lama van Tibet, onze frustraties met onze Chinese gids en de lange ritten door China! Een gedeelte van de opbrengst van het boek ging naar SOS-Kinderdorpen. Vrijdag 03-12-03 waren we te gast in Goedemorgen Nederland op Nederland 1. Bestellen via bol.com kan door hier te klikken: Bestemming Beijing, Albering, E.

Lees hier de dagboekverhalen!


De mannen van Hanjin zijn trots om ons na 30.000 kilometer te mogen ontvangen in Tianjin en tevens om Hippie terug te mogen verschepen naar Nederland. Hippie vindt het wat minder want op het moment dat we hem de container in willen rijden start hij niet meer. Lachend helpt de hele delegatie om Hippie aan te duwen…

Lees verder in ons laatste dagboekverhaal op de dagboekpagina.

Het laatste dorp!!

En dan is het tijd voor de pers. We zitten in een gezellig kamertje met om ons heen allemaal journalisten, fotografen en een filmcrew. We krijgen de ene na de andere vraag op ons afgevuurd. Meer dan een uur lang mogen we vanalles en nogwat over onze reis vertellen. We hebben de smaak te pakken. Misschien moeten we na de reis presentaties voor bedrijven gaan geven… Iemand geïnteresseerd?…..

Lees verder op de dagboekpagina.

Bezoek aan SOS-Kinderdorpen in Afghaans vluchtelingenkamp

Net buiten Peshawar bezoeken we een Afghaans vluchtelingenkamp. Het kamp blijkt niet, zoals we verwacht hadden, uit tenten te bestaan maar het bestaat uit modderhuizen. Het kamp, opgericht tijdens de Russische-Afghaanse oorlog, is in de loop der jaren getransformeerd tot een complete stad. Dit omdat de situatie met de Taliban in Afghanistan de vluchtelingen niet toeliet om terug te keren. Dus, om hun erbarmelijke situatie in de koude winters te verbeteren, hebben de mensen zelf van modder huizen

Goede rioleringen en andere faciliteiten ontbreken en voor water zijn de mensen aangewezen op de open riolering die door de straten loopt. We kijken in stilte hoe de mensen in deze situatie kunnen leven.

Lees meer over ons bezoek op de dagboekpagina.

De route

Een reis als deze staat garant voor avontuur. Van de wijnvelden in Italië tot de Chinese muur in Peking. Van de droge woestijn tot de kille hoogte van de Himalaya.

Drivetheplanet werd gesponsord door:

Go-Tan in actie voor SOS-Kinderdorpen!

Vanaf begin augustus tot en met december 2003 was Go-Tan actief met een SMS & Win actie.

Elke 2 weken werd er een prijs weggegeven. Je kon zo vaak meedoen als je wilt. Per keer doneerde je €1,10 (+ kosten voor het verzenden van een sms) aan SOS-kinderdorpen.

Om de actie goed onder de aandacht te brengen, voorzag Go-Tan vanaf eind augustus een aantal kroepoekvarianten van een sticker met informatie over de SMS & Win-actie.

Drivetheplanet was te volgen in o.a.