Onze bus “Hippie”


Over de bus

De camper waarmee we rijden is een Volkswagen type 2 uit 1976. Origineel was de bus geen camper maar een wit bestelbusje. De eerste eigenaar heeft er een camper interieur in laten bouwen en een hefdak op laten zetten. Al ziet de bus er klein uit, toch is hij voorzien van vele gemakken en voorzieningen. Door een uitklapbare bank is er beneden slaapruimte voor 2 personen. Naast het bed is er een kledingkastje en grote laadbak voor het opslaan van eten en spullen. In een van de overige kastjes zit een gastankje. Het gastankje is voor een tweepits kookstelletje. Hierop kan prima gekookt worden. Naast het kookstel is een wasbak met kraan. Als je het hefdak openklapt biedt het slaapruimte voor 2 personen en veel ruimte voor het tijdelijk opslaan van spullen.

De bus in beeld

Meer foto’s!

Voorbereiding en aanpassingen!

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Een reis naar China zal niet alleen veel van ons vergen, maar zeker ook van de bus. Veiligheid speelt daarbij een grote rol. Zo hebben we besloten om de bus te voorzien van een bullbar. De kans is en blijft aanwezig dat je een keer wat raakt als je 35000 km gaat rijden in landen waar het rijexamen niet of nauwelijks bekend is. Het grootste risico loop je met dieren. In India is het bijvoorbeeld heel normaal dat er opeens een koe de snelweg oploopt om het voorbij razende verkeer te inspecteren. Iets wat we in Nederland op de A2 niet zo snel kunnen verwachten.

Verder hebben we besloten, vanwege de grote afstanden die we af zullen leggen, om een draagrek achterop de bus te monteren. Hierop is een extra reservewiel en twee jerrycans met benzine gemonteerd.

Om dit alles te realiseren heb je experts nodig en goed materiaal. Zo zijn we uitgekomen bij de Brandweer van Zeist en Constructiebedrijf van Essen uit Den Dolder. Zij hebben al jaren ervaring met het verbouwen van auto’s en vrachtauto’s om ze bestendig te maken tegen extreme omstandigheden.

Motorrevisie door Hot Rod

De motor moest voor de reis compleet gereviseerd worden. We hebben dit laten doen bij HOT ROD in Doesburg, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op het gebied van Volkswagen oldtimers. We hebben ook een externe oliekoeler laten monteren om de hitte van de woestijn aan te kunnen.

M.A.D levert Hulpveren

Wanneer je op een expeditie als de onze gaat is het onmogelijk om weinig spullen mee te nemen. De schokbrekers van VW oldtimer waarin we rijden begonnen de maximale draagkracht te bereiken toen we de bus lieten testen. Via een volkswagen messageboard werden we geattendeerd op M.A.D. uit Veenendaal, een bedrijf gespecialiseerd in hulpveren. Na een telefoontje en een afspraak besloot M.A.D. de expeditie te steunen met het monteren van twee speciaal gemaakte hulpveren. De hulpveren zorgen voor meer stabiliteit en veiligheid gedurende de reis. Op de foto’s zie je dat de bus maximaal getest is door M.A.D.

M.A.D levert Hulpveren, “Wanneer je op een expeditie als de onze gaat is het onmogelijk om weinig spullen mee te nemen. De schokbrekers van VW oldtimer waarin we rijden begonnen de maximale draagkracht te bereiken toen we de bus lieten testen. Via een volkswagen messageboard werden we geattendeerd op M.A.D. uit Veenendaal, een bedrijf gespecialiseerd in hulpveren. Na een telefoontje en een afspraak besloot M.A.D. de expeditie te steunen met het monteren van twee speciaal gemaakte hulpveren. De hulpveren zorgen voor meer stabiliteit en veiligheid gedurende de reis. Op de foto’s zie je dat de bus maximaal getest is door M.A.D.

Busbeveiliging door DG Car Equipment en Car system Benelux

Als je een reis in een camper gaat maken kom je voor het vaststaande feit dat je je bus en dus al je bezittingen af en toe onbeheerd moet achter laten. het enige wat je hier tegen kan doen is je auto goed beveiligen. In samenwerking met DG Car Equipment uit Hoofddorp hebben we de bus beveiligd met het door Car system Benelux geleverde beveiligings systeem. Een prettig gevoel als we de bus even alleen laten!